Golv & Vägg

Hos oss på Fönster och byggvaruhuset finner ni ett brett sortiment på golv och vägg produkter från bland annat Golvabia, Bricmat samt forbo floring.

Golvabia

Golvabia är en svensk leverantör som grundades 1949 i Anderstorp. I deras fabrik i Anderstorp tillverkar de sina egna gedigna svenska trägolv och förutom deras närproducerade golv erbjuder de även ett brett sortiment på kakel och klinker samt textilgolv. Golvabia har under många års tid varit ledande inom textilgolv genom att erbjuda både heltäckande mattor och anpassade mattor med kantsöm eller kantbandning. 

Bricmat

Bricmate grundades 2007 och är ett svenskt företag som specialiserat på granitkeramik produkter. Bricmat tar sin inspireras av arkitektur, material och färger från hela världen, men har det skandinaviska uttrycket som bas i deras sortiment. Bricmat sortiment utvecklas hela tiden och handplockas för att behålla en finstämd balans mellan trender och tidlöshet.

Forbo Flooring

Forbo Flooring Systems är en global aktör på golvmarknaden och erbjuder golvbeläggningar av framförallt linoleum, vinyl och textil. Företaget ingår i den schweiziska Forbo-koncernen och har filialer i 36 länder. Året var 1896 då Linoleum AB Forshaga grundas för tillverkning av linoleummattor. Företagets första fabrik inryms i ett nedlagt glasbruk i Forshaga, Värmland. Tidigt 1900- Tal flyttades tillverkningen till Göteborg i nybyggda lokaler. 1974 döptes företaget om till Forbo och utvecklingen har gått fort fram och i dag är Forbo ett världsledande företag som finns i hela värden.